Széphalmi Nyelvforgató

Bio Pálinka és Lekvár Kóstolóház

A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra tagjainak hitvallása a bio növénytermesztés és a megtermelt bio gyümölcsökből különböző termékek előállítása. A termékek előállításánál is törekszünk a természetes anyagok és kiegészítők használatára . A tartósítást tisztán hőkezeléses eljárással végezzük. A termékek nagyobb hányada tanúsítottan bio termék . A körtén , meggyen és szilván kívül a többi gyümölcsünk is bio technológiával van termesztve , csak a kis volumen miatt nincs tanúsítva. A termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a „Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy használatára.

Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi vulkáni Sátorhegy szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajokon termesztett gyümölcsök intenzívebb íz világgal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek. A termőhelyünk időjárása, klímája, talaja kiválóan alkalmas arra, hogy lédús, édes,zamatos gyümölcsök teremjenek. Valószínűleg ezt a megállapítást nemcsak a nemzeti büszkeség mondatja velünk, mert járjunk bárhol a világon, az itthonos fajtáknál finomabbat aligha kapunk máshol és ezt a hozzánk látogatókülföldi vendégek is elismerik. Ezt az aromagazdaságot már elődeink is igyekeztek megőrizni és lekvárként, vagy párlatként eltenni a hideg téli napokra amikor jólesik visszaidézni a forró nyári napokat.

Két fő termékcsaládunk van . Ezek a „ Széphalmi Nyelvforgató Pálinka” és a „Zemplén Kincse Lekvár” márkaneveket kapták.


A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra tagjainak hitvallása a bio növénytermesztés és a megtermelt bio gyümölcsökből különböző termékek előállítása.

A termékek előállításánál is törekszünk a természetes anyagok és kiegészítők használatára . A tartósítást tisztán hőkezeléses eljárással végezzük. 

A termékek nagyobb hányada tanúsítottan bio termék. 

A körtén, meggyen és szilván kívül a többi gyümölcsünk is bio technológiával van termesztve , csak a kis volumen miatt nincs tanúsítva. 

A termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a

„Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy 

 használatára.


Nézze meg Bio lekvárjainkat, valamint webshopunkat

Nyitva 10-17-18-19-ig Egyeztetés alapján bármikor !  

Susztrik Jenő 00-36-70-408-5654