Zemplén Gourmet 1889 Kft

„Ízében a tradíció”

Vállalatunk a patinás történelmi múlttal, színes kulturális hagyományokkal rendelkező, festői környezettel övezett Sátoraljaújhelyen indult hódító útjára 1889-ben. Ezzel pedig megkezdődött a Zemplén Gourmet több száz éves története.

A második világháború utáni államosítás azonban a vállalatot is érintette, ezért a miskolci székhelyű Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat telephelyén folytatta tovább működését. Ebben az időszakban specializálódott a sátoraljaújhelyi üzemegység elsősorban a szárazáruk és a lóhúsból készült termékek gyártására.A ZEMPLÉN GOURMET termékcsalád:


Kolbászaink klasszikus fűszerezéssel, paprika, bors, fokhagyma hozzáadásával, és hagyományos füstöléssel készülnek. Érlelésükhöz nem használunk gyorsítót, valamint bükkfán füstöljük őket, ezért bátran ajánljuk a vidéki ízeket kedvelőknek.


Partnereink és vásárlóink figyelmét szeretnénk felhívni a lóhúsból készült termékeinkre. A lótermékek fogyasztása itthon kevésbé elterjedt, pedig a lóhús egészséges, tápértékét és összetevőit is figyelembe véve jobb, mint a marhahús. A sertéshússal összevetve kedvezőbb a zsírsavösszetétele is. Ez ugyancsak jótékony hatású az emberi szervezet számára, és telítetlen zsírsavakban is gazdagabb. Gyorsabban felszívódik, és teljes értékű fehérjét tartalmaz.


A TOKAJ GOURMET termékcsalád:

A tradicionális Zemplén Gourmet termékcsaládunk mellett bevezettük a prémium, egzotikus fűszerezésű speciális delikátesz Tokaj Gourmet termékeket. Ezek közül is a legfajsúlyosabbak a vadhúsból készültek, hiszen a szarvashúsból készült kolbász igazi fejedelmi étek már évszázadok óta.

A vadhús alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú, rendkívül értékes, egészséges és ízletes hús, ennek köszönheti magas presztízsét.


Hamarosan nyílik saját húsboltunk is!


A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legkorszerűbb berendezésekkel gyártjuk és csomagoljuk termékeinket. Saját portékáink már megjelentek a boltok polcain, és hamarosan nyílik saját húsboltunk is az üzem mellett.